Kedves Mindenki!

A következő videómban egy mindenki számára könnyen elkészíthető süteményt készítettem el. Ez a sütemény a családom nagy kedvence, így remélem másnak is elnyeri a tetszését. Az alapreceptet férjem hozta a családjából, én pedig tovább építettem. Lássunk is neki.

 

https://www.youtube.com/watch?v=z8vB5MUOads

 

Hozzávalók

A tésztához:

- 1 tojás

- 25 dkg barna cukor

- 2,5 dl tej

- 4 dkg kakaópor

- 25 dkg liszt

- 1 sütőpor

- 5 dkg margarin/vaj

- 1 csipet fahéj

- fél üveg magozott meggybefőtt a tészta tetejére

P3130129.JPG

Az öntethez:

- 4 tojás sárgája

- 2,5 dl tej

- 5 dkg barnacukor

- 1 rúd vanília kikapart magja

Elkészítés

A tésztához szükséges egy keverőtál. Ebbe tesszük az egy tojást, amit elkeverünk a margarinnal/vajjal. Ezután hozzátesszük a tej felét, a cukrot, a kakaóport, a fahéjat, a lisztet, és végül a sütőport. Amennyiben a tészta nem áll össze hozzáöntjük a maradék tejet. Ezeket  az összetevőket jól eldolgozzuk egy kanál segítségével, amíg lágy, folyó állagú tésztát nem kapunk. Az így elkészített tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejére magozott meggyet halmozunk. 10 perc alatt előmelegített 170 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. A tészta állagát sütés közben tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült kivesszük a sütőből és addig várunk a tálalással, amíg hűl a tészta.

P3130139.JPG

Az öntethez, a tejet felforraljuk az előre hozzákevert vaníliával. Majd levesszük a tűzről, és 20 percig állni hagyjuk. Ezalatt az idő alatt a barnacukorral habosra keverjük a négy tojássárgáját, majd a tejet tovább melegítve hozzáadjuk,és addig főzzük amíg besűrűsödik. Az így elkészített öntetet a kész sütemény tetejére csorgatjuk.

 

P3130165.JPG

P3130166.JPG

 

Jó étvágyat kívánok!

Szép napot!

Üdv, Kriszti

A bejegyzés trackback címe:

https://kiralygasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr55859406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása